Wie in Enschede of Haaksbergen woont en op vakantie gaat, heeft de luchthavens voor het uitkiezen. Schiphol is natuurlijk een populaire keuze, maar er gaan evenveel leuke vakantievluchten vanaf Eindhoven, Maastricht-Aachen en Rotterdam. En omdat de grens dichtbij is, zijn ook luchthavens in Duitsland vanuit de regio Enschede en Haaksbergen een prima vertrekpunt.

Maar vervoer naar de luchthaven, hoe regel ik dat?

Het enige lastige aan een vliegvakantie is de vraag hoe u met uw koffers, vrienden of gezin op tijd en zonder zorgen in dat vliegtuig komt. Er is natuurlijk de trein, maar iedereen die wel eens met zijn spullen door het gangpad van de trein is geworsteld, om vervolgens te horen dat het laatste stuk wegens werkzaamheden met bussen wordt afgelegd, weet dat daar nadelen aan zitten. De eigen auto is natuurlijk een optie, maar ook dat is verre van ideaal. Allereerst de stress of u wel op tijd in de buurt van de luchthaven bent en daarna nog zien of er ook ergens een parkeerplaats is die dichterbij ligt dan de eigen woonplaats. En dan uzelf en de bagage vervolgens weer op een of andere manier bij de terminal zien te krijgen. Het parkeren zelf kost op sommige plaatsen overigens evenveel als een ticket naar Zuid Europa bij een prijsvechter.

Maar, zegt u, er zijn toch ook goedkopere parkeerdiensten, valet parking noemen we dat, waarbij u uw auto netjes afgeeft op de luchthaven en een vriendelijk dame of heer uw auto vervolgens ergens goedkoop parkeert? Die bestaan inderdaad, maar check wel even of u met een bonafide service te maken heeft. Zoals u hieronder ziet – dit filmpje is uit 2012 maar omroep max had in juni 2015 nog een soortgelijke reportage – loopt u de kans dat uw auto tijdens uw vakantie als leenauto wordt gebruikt of op plaatsen wordt geparkeerd waar u hem zelf nooit zou neerzetten.